Wijk bij Duurstede, 27 juli 2020. Eind 2019 kondigde de provincie Utrecht aan druk doende te zijn om de N-229 veiliger te maken. Uit de aankondiging in de staatscourant kon worden opgemaakt dat ter hoogte van hectometerpaal 15.3 de snelheid terug gaat naar 60km/u.

Matrixbord

Recent is er ter hoogte van hectometerpaal 15.0 een matrixbord (smiley) geplaatst die de automobilisten attendeert op hun snelheid. Handhaving door de politie zal plaatsvinden na de reconstructie van de Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N-229) overeenkomstig het 60 km/uur regime. Uit de antwoorden van de procincie blijkt dat de werkzaamheden tbv de snelheidsverlaging in oktober starten.

Vragen aan en antwoorden van de provincie

Recent is er ter hoogte van hectometerpaal 15.0 een matrixbord geplaatst die de automobilisten attendeert op hun snelheid. Daarover hebben wij enkele vragen gesteld:  

 1. Wordt er specifiek op dit vak te hard gereden?
  • In ons snelhedensysteem, waarbij we aan de hand van de werkelijk gereden snelheden werken met een gemiddeld snelheidsbeeld, zien we dat de gemiddelde snelheid rond de gewenste regimesnelheid van 80km/u ligt. De politie heeft op ons verzoek de maximumsnelheid op een gedeelte van de N229, tussen hm. 9.7 en hm. 16.2, vanaf eind 2019 gehandhaafd. De politie herziet periodiek haar inzet voor deze mobiele snelheidscontroles, ook in relatie tot andere wegen.    
 2. Zo ja hoe en wanneer is dit geconstateerd?
  • De provincie werkt met zeer actuele snelhedendata, waarbij we bij dergelijke trendanalyses meerdere jaren terug in de tijd (kunnen) kijken. In dit geval is met data over het eerste kwartaal van 2020 gewerkt.  
 3. Waarom is het bord ver na de overgang geplaatst van fietsers en voetgangers?
  • Smileys zijn afhankelijk van de beschikbare stroomvoorziening op locatie, meestal dus een lichtmast. Tevens heeft de politie ons gevraagd om een smiley op te hangen binnen de hectometers waar wordt gehandhaafd. Vandaar de keuze voor deze lichtmast.  
 4. Is er al zicht op een datum waarop de werkzaamheden benodigd om de snelheid naar beneden bij te stellen worden gestart?
  • De werkzaamheden starten in oktober 2020. Met een kleine slag om de arm als het weer niet meewerkt.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha