Wijk bij Duurstede, 3 juli 2020. Vanmorgen overhandigde burgemeester Meerts officieel aan zes inwoners de versierselen, behorende bij een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een besloten feestelijke bijeenkomst in het Calypso theater.

Benoeming in de Ridderorde

De traditionele lintjesregen kon dit jaar niet doorgaan, vanwege de coronamaatregelen. Op 24 april vond dan ook een alternatieve ceremonie plaats. De decorandi werden thuis verrast met een muzikale noot of een bezoekje van enkele leden van het brandweer korps Cothen-Langbroek en een bos bloemen. Burgemeester Meerts informeerde hen telefonisch over hun benoeming in de Ridderorde en beloofde het lintje op een passend moment officieel uit te reiken.

Opspelden

Nadat de burgemeester de voordracht had voorgelezen kwam de te decoreren genodigde op het podium. De burgemeester liet de genodigden de versierselen zien waarna deze via een tafeltje werden overhandig aan een familielid die de versierselen opspelde. Na elke twee decorandi was er een musicaal intermetzo.

Wie ontvingen een lintje?

Mevrouw W. van Dam (Wil) en de heer J. van Ditmarsch (Joop) uit Wijk bij Duurstede, de heer P. van Dijk (Pieter) uit Langbroek en de heer A.J. Schoonderwoerd (Jeroen) uit Cothen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A.S.C. Van Beuningen-Hamming (Aleid) en de heer F.W.H. Van Beuningen (Frederik) uit Langbroek zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Allen verdienen deze eer op basis van hun bijzondere en langdurige inzet voor de samenleving. Zij zetten zich dag in dag uit belangeloos in voor de medemens. Hun inzet is opgevallen en heeft verschil gemaakt. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen.

De heer J.W.C.M. Fraters (Jan) uit Wijk bij Duurstede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding, om persoonlijke redenen, op een later moment.

Een lintje uit handen van de minister van Defensie

De heer R. van der Pol (Roberto) uit Langbroek, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Hij ontvangt het bij behorende lintje uit handen van Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha