[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 27 juni 2020. De gemeente heeft op 22 juni de omgevingsvergunning ingediend voor de verbouwing van het oude Stadhuis. Het oude Stadhuis op Markt 24 wordt in 2021 verbouwd is te lezen op de gemeente pagina die vrijdag naar de media werd gestuurd. Eind 2021 moet alles klaar zijn". Vier jaar nadat de gemeenteraad instemde met het door het college voorgestelde krediet, 21 november 2017,  lijkt de verbouwing en restauratie van Markt 24 in zicht.

Inzien omgevingsvergunning

De beschikking en de bijbehorende stukken kunnen vanaf de datum van verzending worden ingezien. Vanwege het Coronavirus is het inzien van de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken op het gemeentehuis niet mogelijk. Als u een omgevingsvergunning wilt inzien dan kunt u een emailbericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het zaaknummer en eventueel het adres waarop de omgevingsvergunning betrekking heeft. De gevraagde stukken zullen dan via email worden toegestuurd.

Update gemeente

Vandaag ontvingen wij via de mail een aanvulling op dit artikel: "De publicatie van het indienen van de omgevingsvergunning staat op 1 juli 2020 in het Groentje en op www.Overheid.nl. De gemeente neemt vervolgens eerst een ontwerpbesluit. Als het ontwerpbesluit ter inzage ligt (naar verwachting september 2020), kan iedereen daar binnen zes weken op reageren in een zienswijze. De omgevingsvergunning is pas in te zien, wanneer het ontwerpbesluit is genomen".

Na de verbouwing en restauratie krijgt niet alleen de VVV maar ook het Museum Dorestad onderdak in het verbouwde en gerestaureerde pand. De raadzaal blijft een trouwlocatie. Na de verbouwing krijgt de geschiedenis van Wijk bij Duurstede een plek midden in het hart van de stad. Hier leest u meer over de verbouwing. "Deze webpagina zal de aankomende tijd worden aangevuld" is te lezen in het persbericht. Meer informatie over de geschiedenis van het oude Stadhuis kunt u hier lezen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha