Digitale inloopavond zonnevelden Wijkerbroek

Wijk bij Duurstede, 25 mei 2020. De initiatiefnemers van zonnevelden Wijkerbroek organiseren op dinsdagavond 2 juni om 19.30 een digitale inloopavond voor omwonenden en andere betrokkenen. Ontwikkelaars LC Energy en Sunvest presenteren samen met de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en een landschapsarchitect de plannen voor het terrein. EWEC zal bovendien de financiële deelname mogelijkheden uitleggen. Aangezien alle inwoners van Wijk bij Duurstede kunnen meeprofiteren, staat de inloopavond voor iedereen open.

Duurzame gemeente

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft in haar 2018 coalitieakkoord ‘Denken, Durven, Daadkracht!’ als doel gesteld dat Wijk bij Duurstede in 2030 energieneutraal moet zijn. Al in 2023 dient 16 procent van de energiebehoefte van de gemeente duurzaam te worden opgewekt. Het realiseren van zonnevelden zal hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De zonnevelden Het Wijkerbroek komen ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal. De Middelweg West vormt samen met de Romeinenbaan de grens aan de zuidzijde. De velden worden samen ongeveer 29 hectare groot en kunnen bijna 10.000 huishoudens voorzien van duurzame energie.

Flora en fauna

Het zonneveld komt op grond van fruittelers en agrariërs. Er staan al grotendeels windhagen rondom het plangebied. Deze onttrekken het zonneveld straks aan het zicht. LC Energy en Sunvest willen rondom het park meer diversiteit in hagen en tevens natuurvriendelijke oevers aanbrengen om op die manier meer ruimte voor flora en fauna te creëren. Wensen en opmerkingen van direct omwonenden, van natuur en milieu experts, zoals de landschapscoördinator Krommerijnstreek en andere specialisten, zijn al in het plan meegenomen.

Online bijeenkomst

Een online bijeenkomst is anders dan een normale inloopavond. U dient zich aan te melden en u krijgt een link om in te loggen op de vergadering. Vervolgens presenteren de betrokkenen de plannen voor het zonneveld. Een medewerker van EWEC zal informatie geven over de mogelijkheden voor financiële participatie. Tijdens en na de presentatie kunt u direct vragen stellen via de chat functie binnen het programma. Een team deskundigen zit klaar om uw vragen direct te beantwoorden. Op alle vragen die we niet direct kunnen beantwoorden, krijgt u later een antwoord via email. De presentatie is op een later tijdstip terug te zien. Vragen kunnen ook later nog worden gemaild. Alle input wordt meegenomen en waar mogelijk worden de plannen hierop aangepast. De definitieve plannen worden bij wijze van een vergunningaanvraag aan de gemeente voorgelegd.

anmelden

Aanmelden vooraf is nodig om toegang te krijgen tot de vergadering. Om u aan te melden kunt u vanaf nu tot ongeveer één uur tot aanvang van de digitale inloopavond een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Wijkerbroek 2 juni. Wij sturen u dan een link waar u zich kunt registreren en de inloggegevens en nadere informatie kunt ontvangen.

Meer informatie over hoe een online inspraakavond werkt vindt u op: www.lcenergy.nl

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha