Bloemenweide Noorderwaard per ongeluk gemaaid

Wijk bij Duurstede, 15 mei 2020. Dinsdag 12 mei stelden wij de gemeente de navolgende vraag nadat wij door inwoners waren getipt: "Het bewonersinitiatief van Groen aan de buurt van de provincie Utrecht heeft ervoor gezorgd dat aan het wandelpad tussen de Kromme Rijn en de woonwijk de Noorderwaard een bloemenwei is aangelegd. Vandaag is alles gemaaid (zie foto's). Wat is hier de reden voor?". Vanmiddag werd het navolgende antwoord ontvangen van de gemeente:  "Onderstaand bericht plaatsen wij vanmiddag op onze website en social media. Het geeft antwoord op jouw vraag over het maaien van de bloemenweide".

Bloemenweide Noorderwaard per ongeluk gemaaid

Geschrokken zagen vrijwilligers dat de bloemenweide in de Noorderwaard was gemaaid! Er is direct contact opgenomen met Florijn en het bleek dat de maaier zijn tekeningen niet goed geraadpleegd had. Alle gazons rondom de bloemenweide moesten gemaaid worden, maar de bloemenweide natuurlijk niet. Gelukkig stonden de messen van de maaimachine hoog en zijn de lage kruiden niet beschadigd, die groeien gewoon door.

Wat nu?

Florijn biedt zijn welgemeende excuses aan. Vooral aan de vrijwilligersgroep Natuur in de Buurt, die hier veel tijd en werk in hebben zitten. Samen met de vrijwilligers van de bloemenweide gaat Florijn bekijken wat ze kunnen doen. Om de schade te compenseren en ervoor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. Florijn wil bijvoorbeeld de bloemenweide beter markeren als bijzonder terrein, maar wellicht hebben de vrijwilligers nog meer ideeën.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha