Wijk bij Duurstede, 23 maart 2020. De zorg heeft op dit moment alle hulp hard nodig. Er is een groot tekort aan mondkapjes en latex wegwerphandschoenen. Maar ook andere hulpmiddelen zijn schaars. Het gaat hierom:

  1. Mondkapjes (Kwaliteit FFP1, FFP2 en FFP3)
  2. Spatbrillen
  3. Schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen
  4. Lange handschoenen
  5. Wegwerpoveralls

Heeft u hulpmiddelen liggen, die u kunt missen?

Vooral agrariërs en pluimveehouders gebruiken deze producten veel. Maar misschien heeft u thuis, in uw schuur of op zolder ook nog hulpmiddelen liggen. Zijn de hulpmiddelen -vanwege de hygiëne- in een gesloten verpakking (dus niet gebruikt)? Levert u dan in wat u kunt missen. Onze helden in de zorg zijn u er enorm dankbaar voor!

In gemeente Wijk bij Duurstede start maandag 23 maart deze inzamelingsactie op 2 plekken

  1. Brandweerkazerne Wijk bij Duurstede, Hordenweg 4 Hier kunt u de hele week door, dag en nacht, uw hulpmiddelen in een afgesloten rolcontainer stoppen. Deze staat onder het afdak aan de voorkant van het gebouw.
  2. De huisartsenpraktijk in Langbroek, Brink 11 Hier kunt u doordeweeks van 08:00 uur tot 17:00 uur uw hulpmiddelen afgeven. Tussen 12:30 uur – 13:00 uur zit de voordeur op slot. Dan kunt u aanbellen voor het inleveren van spullen.

Houdt u bij het inleveren 1,5 meter afstand van elkaar. Alle ingezamelde hulpmiddelen gaan naar de VeiligheidsRegio Utrecht (VRU) De VRU verdeelt daarna de hulpmiddelen onder de ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, thuiszorg en andere zorgpunten, waar de nood het hoogst is.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha