Wijk bij Duurstede, 15 februari 2020. Gemeente Wijk bij Duurstede en stichting Binding ondertekenden gisteren de Direct Duidelijk-deal Vandaag ondertekenden Judith de Jonge, gemeentesecretaris gemeente Wijk bij Duurstede, en Gertjan Kaaij, directeur stichting Binding, de landelijke Direct Duidelijk-deal. Met deze deal spreken zij af dat alle medewerkers direct duidelijk gaan communiceren.

Wat betekent direct duidelijk communiceren?

  • Je gaat uit van de lezer of luisteraar.
  • Je kiest voor een persoonlijke aanpak.
  • Je zorgt ervoor dat de taal die je gebruikt begrijpelijk is.

De medewerkers maken gebruik van schrijftips en een checklist. Ook volgen zij een speciale cursus. Op deze manier proberen zij de communicatie te verbeteren. Ook u als inwoner of bedrijf kan ons hierbij helpen. Ga hiervoor naar deze website.

Waarom is het belangrijk dat de gemeente direct duidelijk communiceert?

Om echt mee te doen in onze samenleving, moet iedereen wel begrijpen wat de gemeente zegt of schrijft. Zo weet iedereen wat de gemeente van hen verwacht, maar ook wat zij van de gemeente mogen verwachten. Ook zorgt een duidelijke communicatie voor meer vertrouwen in de gemeente. Als de communicatie duidelijk is, hoeven inwoners en bedrijven minder vaak de gemeente te bellen.

Vanuit de overheid is de landelijke campagne Direct Duidelijk gestart

Deze campagne helpt overheidsorganisaties bij het verbeteren van hun communicatie. De Direct Duidelijk-deal is een extra stimulans om als organisatie met duidelijke communicatie aan de slag te gaan.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha