Wijk bij Duurstede, 20 december 2019. De gemeente stelt dit jaar geen vuurwerkbonus ter beschikking. De reden hiervoor is dat er in de afgelopen weken al veel schade is aangericht, onder andere door vuurwerk. Verkeerd signaal om nu toch een bedrag beschikbaar te stellen Wethouder Hans Marchal legt uit: ‘De vuurwerkregeling is bedoeld als stimulans om over eigen gedrag na te denken en om fatsoenlijk om te gaan met bezittingen van anderen. Dat werkte de afgelopen twee jaar prima.’ Die regeling is niet bedoeld om te misbruiken en de grenzen op te zoeken. Er is nu al veel schade veroorzaakt. Daardoor lijkt het dat sommigen deze stimulans niet begrijpen. ‘Daar horen dan passende maatregelen bij,’ aldus de wethouder. ‘Voor nu betekent het helaas, dat er dit jaar geen vuurwerkregeling is. Ik kan mijn ogen niet sluiten voor wat er nu al is vernield. Het zou een verkeerd signaal zijn om dan toch een bedrag in het vooruitzicht te stellen. We rekenen er wel op, dat de jongeren zich tijdens de jaarwisseling goed gedragen.’

Volgend jaar mogelijk een nieuwe kans

Wie verantwoordelijk zijn voor de aangerichte schade worden opgeroepen om zich te realiseren wat zij anderen hiermee aandoen. En dit gedrag nu en in de toekomst achterwege te laten. Iedereen kan zich volgend jaar dan weer van de positieve kant laten zien. Wat wethouder Marchal betreft, is de vuurwerkregeling bij de volgende jaarwisseling weer van toepassing.

Schade melden

In de komende weken inventariseert de gemeente welke schade vuurwerk heeft aangericht aan privé-eigendommen. Hebben onbekenden vuurwerkschade aan uw bezittingen aangericht? Geef dit door op de website van de gemeente. Ziet u schade in de openbare ruimte? Ook die kunt u melden via dit formulier.

Achtergrond informatie is terug te lezen in gerelateerde artikelen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha