Wijk bij Duurstede, 14 december 2019. De gemeente Wijk bij Duurstede kent ongeveer 300 zelfbeheerders verspreid over de kernen die regelmatig het groen onderhouden. Dit varieert van zwerfvuil opruimen in de openbare ruimte tot onderhoud aan struiken, hagen knippen, boomspiegels en zo meer tot stukken gazon. Vaak zijn het groepjes bewoners uit dezelfde buurt die onderling afspraken met elkaar maken over het onderhoud en het werk verdelen. De gemeente monitort op regelmatige basis en specialistische of zware klussen die niet door bewoners gedaan kunnen worden zoals bomen snoeien, worden door de gemeente uitgevoerd. Dit zelfbeheer draagt bij aan een verbetering van de groene omgeving en de gemeente vond het een aardige geste om haar waardering daarover uit te spreken in woord en daad.

Mezen nestkastjes

In de Wijkse Loods in Cothen overhandigde Hans Marchal aan een aantal zelfbeheerders nestkastjes gefabriceerd door de medewerkers. De mezen nestkastjes moet je volgens Hans zien als B&B voor deze holbewoners, bewust gekozen omdat in andere gemeentes gebleken is dat koolmezen een prominente rol vervullen in het beheersen van de eikenprocessierups. En als het op een natuurlijke manier kan is ook de gemeente hier in financiële zin mee gebaat.

Na het overhandigen van een aantal kasten konden de genodigden nababbelen met een bakje koffie en heel gevat, een petit fours met een afbeelding van de eikenprocessierups.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha