Wijk bij Duurstede, 16 oktober 2019. De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 15 oktober ingestemd met het aanbieden van de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR). Het gemeentebestuur hoopt hiermee de bewoners van de Noorderwaard-Noord te kunnen steunen, die hun woning willen verduurzamen. De GVR is een regeling, waarmee huiseigenaren hun woning kunnen verduurzamen zonder dat hun vaste maandelijkse kosten stijgen. Als eerste krijgen bewoners in de wijk Noorderwaard-Noord het vrijblijvende aanbod om gebruik te maken van de GVR. Zij ontvangen eind oktober hierover informatie en een uitnodiging voor een speciale bijeenkomst. Daarin wordt o.a. de regeling uitgelegd en kan ieder zijn vragen stellen.

De woning verbeteren zonder extra maandlasten

De GVR zorgt dat verduurzaming, meer comfort en een gezond binnenklimaat voor iedereen bereikbaar is. ‘We hebben geluisterd, nadat we eerder dit jaar kritiek kregen van inwoners uit de wijk Noorderwaard-Noord,’ zegt wethouder Hans Marchal (duurzaamheid). ‘Velen willen wel verduurzamen, maar wensen daarbij steun. Niet iedereen heeft een potje geld klaar liggen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. De GVR is een regeling, die het onze inwoners makkelijker maakt om duurzame maatregelen in huis aan te brengen zonder dat het hen maandelijks extra geld kost,’ aldus de wethouder. De bewoners van de Noorderwaard-Noord die besluiten deel te nemen aan deze regeling, krijgen als al het werk is uitgevoerd een lagere energierekening. ‘Met het verschil tussen de nieuwe energiekosten en de vorige, betalen zij in feite hun eigen duurzame investeringen terug,’ legt wethouder Marchal uit.

Later kunnen ook andere wijken gebruikmaken van deze aantrekkelijke regeling

Voorlopig is deze vrijwillige regeling alleen toegankelijk voor huiseigenaren in de wijk Noorderwaard-Noord. Later is het de bedoeling dat ook andere wijken van deze regeling gebruik kunnen maken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha