Wijk bij Duurstede, 1 oktober 2019. Speel-o-Theek Katrein bestaat 40 jaar dit jubileum wordt vandaag gevierd. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst reikte locoburgemeester Wil Kosterman een Koninklijke onderscheiding uit aan Yvonne Bijker-Murk. 

Ruim 28 jaren vrijwilligster bij Speel-o-Theek Katrein

Yvonne Bijker-Murk wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij krijgt de bijhorende versierselen uitgereikt vanwege haar langdurige, intensieve en belangeloze inzet voor Speel-o-Theek Katrein. Dit is een organisatie, die pedagogisch verantwoord en aangepast speelgoed uitleent aan kinderen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Speel-o-Theek Katrein is een begrip geworden in de gemeente. Yvonne is een spil in deze vrijwilligersorganisatie. Zowel bestuurlijk als operationeel draagt zij haar steentje bij. Zij verzorgt de ledenadministratie, zorgt voor aankoop en selectie van speelgoed, werft en begeleidt vrijwilligers. Ook organiseert zij mede de jaarlijkse speelgoedbeurs, onderhoudt zij contacten met de landelijke vereniging en met Stichting Binding, de organisatie waar de Speel-o-Theek onder valt. Mede door haar inzet draait de organisatie nagenoeg zelfstandig. De Speel-o-Theek speelt een belangrijke rol in de deeleconomie. Speelgoed lenen en speelgoed via de speelgoedbeurs een tweede of derde leven geven, draagt bij aan duurzaamheid.

Yvonne wordt gekenmerkt als een echt verenigingsmens. Zij is een verbindende schakel binnen de vrijwilligersorganisatie en een voorbeeld voor velen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha