Wijk bij Duurstede, 27 september 2019. In de definitieve versie van het Vervoerplan 2020 worden de voorgenomen wijzigingen in het lijnennet en de frequenties in het U-OV netwerk toegelicht. Het gaat om wijzigingen die - tenzij anders aangegeven – met ingang van de nieuwe dienstregeling op zondag 15 december 2019 worden doorgevoerd.

Lijn 41

Wordt U-link 41. De route blijft gelijk. Op deze lijn worden nieuwe, luxe bussen ingezet met meer zitplaatsen. Door de inzet van dit afwijkende materieel vervalt de bestaande vaste koppeling op Utrecht Centraal met lijnen naar Zeist. Reizigers tussen Wijk bij Duurstede / Bunnik en Utrecht-Centrum stappen voortaan over op Utrecht Centraal. Vanaf 15 december worden de ritten op lijn 242 gereden als lijn 41. Reizigers tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht Science Park stappen afhankelijk van hun bestemming bij halte Stadion Galgenwaard over op de tram of bij de nieuwe halte Diakonessenhuis-Zuid op lijn 29 (zie blz 25 en 26 uitgebreid).

Naast de doorgaande ritten naar Bunnik en Wijk bij Duurstede worden op lijn 41 in de huidige dienstregeling korte ritten gereden tussen Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard. Voor wat betreft de korte ritten worden de volgende wijzigingen doorgevoerd: De korte ritten op weekdagen ’s avonds na 21.00 en in het weekend na 18.30 worden opgeheven. Lijn 6 rijdt op deze momenten en vormt dan samen met de resterende lange ritten van lijn 41 een kwartierdienst tussen Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard. Enkele korte ritten op zaterdag- en zondagochtend worden opgeheven. Op deze momenten rijdt lijn 6. De verdichtingsritten in de spitsrichting van en naar Stadion Galgenwaard blijven bestaan maar gaan rijden als lijn 6. Op deze momenten rijdt lijn 6 dus een  7,5-minutendienst in de spitsrichting.

Lijn 242

Lijn 242 rijdt tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht Science Park over een lang traject parallel met lijn 41. We stellen voor lijn 242 op te heffen en in plaats daarvan in de spits extra ritten te rijden op lijn 41 (zie 3.5). Bij halte Stadion Galgenwaard kunnen reizigers naar Utrecht Science Park overstappen op de tram en bij halte Diakonessenhuis-Zuid op lijn 29 naar Rijnsweerd. Reizigers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Bunnik krijgen meer reismogelijkheden naar Utrecht Centraal. Reizigers naar Utrecht Science Park wordt eveneens meer reismogelijkheden geboden, echter staat hier voor deze groep wel een extra overstap tegenover. Het gaat dagelijks om gemiddeld 194 reizigers naar Utrecht Science Park en 49 naar Rijnsweerd. Als gevolg van het opheffen van lijn 242 vervalt ook halte Baan van Fectio in Bunnik. Voor de 36 reizigers die dagelijks van deze halte gebruik maken is halte Van Zijldreef op 550 meter het alternatief. Voor reizigers die hier overstappen op de trein bedraagt de extra loopafstand 150 meter.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha