Wijk bij Duurstede, 26 september 2019. Iedere twee weken wordt er in de kantine van tennisclub Uitwijk op Marienhoeve, in Wijk bij Duurstede, heerlijk gekookt en gegeten door deelnemers aan het Kookcafé. Het Kookcafé is een initiatief van Stichting Binding en wordt begeleid door twee vaste vrijwilligers. Het draait al ruim een jaar met succes, met een varieerde groep mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Het maximum aantal deelnemers is 12, maar gemiddeld ligt het op 8 tot 10 per keer.

Het 3-gangen menu wordt in overleg met de deelnemers bedacht, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met ieders smaak en voorkeur. Het menu is erg divers; zo hebben we in het afgelopen jaar volgens keukens uit verschillende landen gekookt, zoals Nederlands, Italiaans, Spaans, Arabisch, Iraans, Japans, Thais. Het belangrijkste doel is om gezellig samen bezig te zijn.

Enkele reacties vanuit de deelnemers:

  • “Samen koken en samen eten schept een band tussen de deelnemers, het is gezellig en de maaltijden zijn vooral ook erg lekker.”
  • “De groep is laagdrempelig, en je kunt gewoon jezelf zijn.”

Het Kookcafé is op woensdagmiddagen van 17.00 tot 20.00 uur, en de kosten zijn 5 euro per keer. Mocht deze bijdrage op bezwaren stuiten, dan is overleg over een gereduceerd tarief mogelijk. Heb je belangstelling of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Frank neemt dan vervolgens contact met je op.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha