Langbroek, 20 september 2019. De Langbroekerdijk gaat op de schop. Het gaat om het gebied waar de Langbroekerdijk in Langbroek kruist met de Provincialeweg (N227). Het is de ‘kern’ van het dorp. Het is een belangrijke, maar erg verouderde straat. Het asfalt, de naastgelegen parkeerstroken en de openbare verlichting worden vervangen. De werkzaamheden zijn in de eerste helft van 2020.

Betere afvoer voor regenwater

Behalve de werkzaamheden aan de straat, wordt ook de regenwaterafvoer van het riool losgemaakt. Zo gaat het regenwater naar de Langbroekerwetering stromen. In samenwerking met het Waterschap komt er een nieuwe verbinding met de sloot aan de Gerrit Achterbergstraat en de Langbroekerwetering. Hierdoor wordt het regenwater van grote regenbuien sneller afgevoerd.

Officiële start van het project

Op 17 september lichtte de gemeente de plannen toe aan het Dorpsplatform Langbroek en aan de ondernemers die aan dit stuk van de Langbroekerdijk zijn gevestigd. Het was de officiële start van dit project.

Bewonersavond op 9 oktober

Op woensdag 9 oktober is er een informatieavond voor alle omwonenden en geïnteresseerden. Iedereen is dan van harte welkom om 19.00uur in het dorpshuis “De toekomst”. Voor meer informatie en de planning van deze werkzaamheden kunt u kijken op de website van de gemeente.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha