Cothen, 19 juli 2019. Dit jaar heeft de Zonnebloem voor het Kersenfeest gebruik moeten maken van een echt Hitteplan….! Want, toen alles geregeld was voor dinsdag 25 juni, bleek, dat die dag de warmste junidag ooit zou worden. Wat te doen….? Er werden temperaturen voorspeld van ver boven de 30 graden. En in een tent in de boomgaard is het dan nóg warmer!

De activiteitencommissie stak de koppen bij elkaar en hakte enkele dagen voor 25 juni de knoop door om het Kersenfeest uit te stellen. Dit was nog nooit gebeurd. Er werd overlegd met Theo en Martine Vernooij en zij hadden alle begrip voor de situatie. Als datum werd vervolgens gekozen voor donderdag 18 juli en, geen zorgen, ook dan zijn er nog volop kersen! Razendsnel werden nieuwe uitnodigingen gemaakt en nog diezelfde avond rondgebracht. En wat waren we blij, toen het die dinsdag niet doorging, want wat wàs het warm….

Vandaag, donderdag 18 juli, konden we onder veel betere omstandigheden genieten van ons Kersenfeest. De tent was weer feestelijk versierd en overal stonden gezellige zitjes met boeketjes zonnebloemen van Peterse. De bar was ingericht en de glaasjes voor de advokaatjes met slagroom stonden al klaar. Dit serviesgoed van Paul Vernooij mogen we ieder jaar gebruiken.

Rond 10.00 uur kwamen de gasten binnen, al of niet thuis opgehaald door vrijwilligers. Dit jaar hadden 111 gasten uit Cothen, Langbroek en Werkhoven zich opgegeven en er was hulp van 30 vrijwilligers! De voorzitter, Wim Groot Jebbink opende de ochtend en heette iedereen hartelijk welkom. Hij memoreerde daarbij aan die hete 25e juni. Piet v.d. Laan rammelde met zijn antieke ratel en Rika v.d. Geer speelde te midden van het geroezemoes gezellige liedjes op haar accordeon.

Na de koffie werden de bakjes met kersen binnengebracht. Ik verdenk Theo en Martine ervan, dat ze de mooiste kersen voor ons bewaren….prachtig waren ze! Veel te snel was het tijd voor de lunch met de broodjes van de Spar en de heerlijke soep van Bert Zumbrink.

Na de lunch werden Theo en Martine uitgebreid bedankt door de voorzitter. Zij hebben de Zonnebloem weer gastvrij onthaald. Ook bedankte hij de sponsors, die of gratis of met korting deze ochtend mogelijk maken. Daarna nam één van de gasten het woord om de Zonnebloem te bedanken voor een geweldig Kersenfeest. Dit werd erg gewaardeerd. Bij het weggaan kregen alle gasten én vrijwilligers een zakje kersen mee en de zieken kregen de kersen thuisbezorgd. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha