Wijk bij Duurstede, 6 juni 2019. In het vervoerplan 2020 voor de provincie Utrecht zijn er veel wijzigingen voorgesteld. Op 20 mei 2019 is een consultatieversie inzichtelijk gekomen. Om u 46 pagina's leesvoer te besparen zijn hieronder de belangrijkste punten voor reizigers uit Wijk bij Duurstede en Cothen overgenomen.

Buslijn 41

De huidige lijn 41 wordt U-link 41. In de spitsrichting wordt de frequentie verhoogd van een '10-minutendienst naar een `7,5-minutendienst. Daarnaast worden op U-link 41 nieuwe 15-meterbussen ingezet. De capaciteit neemt hierdoor zowel in de spits als daarbuiten flink toe. Als gevolg van de afwijkende materieelinzet zal wel de exploitatieve koppeling tussen lijn 41 en lijnen op de corridor naar Zeist vervallen. In Utrecht gaat lijn 41 stoppen bij de nieuwe halte Diakonessenhuis-Zuid op de Rubenslaan. Tegelijkertijd vervalt halte Herculesplein/Stadion voor lijn 41. Reden hiervoor is de ligging op korte afstand (350 meter) tot halte Stadion Galgenwaard en halte Diakonessenhuis-Zuid (300 meter). Doorgaande reizigers profiteren van meer comfort en een kortere reistijd. Reizigers tussen Utrecht Centraal en halte Herculesplein/Stadion kunnen gebruik maken van lijn 6

Buslijn 242

Lijn 242 rijdt tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht Science Park over een lang traject parallel met lijn 41. We stellen voor lijn 242 op te heffen en in plaats daarvan in de spits extra ritten te rijden op lijn 41. Bij halte Stadion Galgenwaard kunnen reizigers naar Utrecht Science Park overstappen op de tram en bij halte Diakonessenhuis-Zuid op lijn 29 naar Rijnsweerd. Reizigers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Bunnik krijgen meer reismogelijkheden naar Utrecht Centraal. Reizigers naar Utrecht Science Park wordt eveneens meer reismogelijkheden geboden, echter staat hier voor deze groep wel een extra overstap tegenover. Het gaat dagelijks om gemiddeld 194 reizigers naar Utrecht Science Park en 49 naar Rijnsweerd. Als gevolg van het opheffen van lijn 242 vervalt ook halte Baan van Fectio in Bunnik. Voor de 36 reizigers die dagelijks van deze halte gebruik maken is halte Van Zijldreef op 550 meter het alternatief. Voor reizigers die hier overstappen op de trein bedraagt de extra loopafstand 150 meter.

Reageren op de consultatieversie

Van 20 mei tot 30 juni 2019 heeft iedereen de gelegenheid te reageren op deze consultatieversie van het vervoerplan. Zie hier. In een separaat traject consulteerd U-OV de gemeenten waarin gereden word, het ROCOV en vervoerders van aangrenzende concessies. De reacties op de consultatieversie van het vervoerplan worden verwerkt in de definitieve versie van het vervoerplan, dat op 17 september 2019 ter besluitvorming wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha