Wijk bij Duurstede, 27 oktober 2018. Vertegenwoordigers uit de woonwagengemeenschap hebben op 20 oktober hun caravans en tenten opgezet aan het einde van de Vogelpoelweg op het industrieterrein. Zij sluiten zich hiermee aan bij de landelijke actie van woonwagenbewoners die strijden voor het behouden of uitbreiden van woonwagenvakken in gemeentes.

Locatie

Nadat zij aanvankelijk hun protestkamp wilden opzetten bij de manege aan de Geerweg werd na overleg met enkelen leden van de carnavalsverenigingen die daar hun wagens bouwen gekozen voor de Vogelpoelweg. Bij de twee caravans en twee tenten hangen spandoeken die duidelijk maken waarom er geprotesteerd wordt. “Wanneer wij mensen vragen of zij het acceptabel vinden wanneer hun kinderen het huis uitgaan en de enige mogelijk een woonwagen is is het antwoord nee”. “Waarom moeten wij dan wel van een woonwagen naar een huis wanneer onze kinderen de woonwagen verlaten?” Laat één van de actievoerders weten.

Uitsterfbeleid

Het door de gemeente gevoerde 'uitsterfbeleid', opheffen van woonwagenvakken zodra de laatste bewoners is overleden, mag niet meer. In een brief van minister Ollongren aan de Tweede Kamer staat dat gemeenten meer ruimte moeten bieden aan woonwagenbewoners. Zij moeten binnen een redelijke termijn kans maken op een plek om te wonen.

Overleg

Op de vraag hoe nu verder laat de vertegenwoordiger weten: “Wij hebben aankomende week overleg met de wethouder”. “Wij bijven hier rustig wachten wat uit dat overleg en de vervolgstappen komt”.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha