Cothen, 18 oktober 2018. Dinsdag 16 oktober stapten 40 gasten van de Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek en vrijwilligers in de Museum Plus Bus voor een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Deze bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland, mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij. Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of maak je gebruik van een rollator, dan is dat geen probleem. De bus is geheel aangepast op deze doelgroep en rijdt elke dag een groep senioren naar één van de 14 deelnemende musea. Voor begeleiding, koffie en gidsen in het museum wordt ook nog gezorgd. In één woord fantastisch. De Zonnebloem afdeling Cothen/Langbroek had zich hiervoor aangemeld en wij behoorden tot de gelukkigen die hiervoor uitgekozen waren. Mensen die zelden van museumbezoek kunnen genieten hadden nu de mogelijkheid.

Speciale gast

Heel bijzonder was dat mevrouw Van Beuningen, onze dorpsgenoot uit Cothen en familie van één van de oprichters en naamgever van het museum, als speciale gast met ons meeging. In de collectie zijn diverse gebruiksvoorwerpen te vinden van haar in 2015 overleden man Hendrik Jan van Beuningen die hij beschikbaar heeft gesteld aan dit museum. Hij hield zich al vroeg bezig met het verzamelen van archeologische pré-industriële Middeleeuwse voorwerpen die vooral door de gewone man werden gebruikt.

Een bijzonder uitje

Onder bezielende leiding van Gerard, onze begeleider van deze zonovergoten dag, vertrok de bus rond 10.00 uur richting Rotterdam. Na de koffie, die al klaarstond in het restaurant van het museum, stonden drie gidsen voor ons klaar voor een rondleiding door het museum. Er was met name veel belangstelling voor de tentoonstelling van Rubens met het grootste overzicht van zijn olieverfschetsen van de laatste 65 jaar. Er werd vervolgens een heerlijke lunch geserveerd waarna er nog de mogelijkheid was om op eigen gelegenheid door het museum te lopen en even in het zonnetje te zitten. Om 15.00 uur vertrok de bus weer richting Cothen. Nadat er een groepsfoto gemaakt was ging iedereen intens tevreden huiswaarts en we zullen zeker nog nagenieten van deze geheel verzorgde dag! Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha