Wijk bij Duurstede, 30 september 2018. Hondenvereniging Antis vierde gisteren hun 40 jarig bestaan met een jubileumdag op hun accommodatie aan de Melkwegsetiendweg. Van 10.30 tot 22.30 uur waren er festiviteiten voor honden en hun baasjes.

Verrassing

Om 14.00 uur werden de activiteiten even onderbroken voor een verrassing. Jos en Corrie Vink werden naar voren geroepen tegelijkertijd kwam burgermeester Poppens ten tonele. Het door de organisatie goed bewaarde geheim voelde ongemakkelijk voor Corrie en Jos. Totaal verrast waren zij door de lovende woorden van Poppens en als klap op de vuurpijl dat zij beiden Koninklijk werden onderscheiden

Demonstratie

Een bijzonder onderdeel van jubileumdag van honden vereniging Antis was een uur durende show van PHDC Treekdogs uit Leusden. Goed getrainde honden, de een al wat verder in opleiding dan de ander, lieten het publiek  zien, waartoe een getalenteerde hond in staat is. Er werd een fietsdiefstal gesimuleerd, waarbij de herder binnen een mum van tijd op commando de dief onvermurwbaar vastgreep. Een verdachte die een politiehond aan zijn arm heeft hangen zal echt niet stil blijven staan; met wilde gebaren en luid geschreeuw probeert hij zich los te maken. Pas als de verdachte gesommeerd wordt om stil te blijven staan houdt de hond op met bijten. Ook probeerde een verdachte na aanhouding te vluchten en bood hij flink verzet, prachtig om te zien hoe binnen een aantal tellen de hond weer aanvalt en de verdachte klemvast heeft. Onder luid applaus werden de honden en begeleiders bedankt voor deze fraaie demonstratie. Meer foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha