Wijk bij Duurstede, 29 september 2018. Een groep van 24 werkzoekenden kreeg de kans om kennis te maken met Van der Sijs Techniek in Wijk bij Duurstede. Met als doel: een directe match of een passend vervolgtraject. Met succes! Maar liefst 4 deelnemers kunnen direct aan de slag!

Rondleiding

Met een rondleiding door het bedrijf toont mede-eigenaar Erwin Rus hoe het er aan toe gaat op de werkvloer, en voor welke werkzaamheden de organisatie nieuwe krachten kan gebruiken. Van het maken van stopcontacten, elektrische laadpalen voor auto’s tot grote meet- en regelkasten. Ook zijn er administratieve logistieke functies op kantoor. Het bedrijf biedt zijn werknemers veel begeleiding en opleidingsmogelijkheden.

“Van der Sijs is een voorbeeld van wat in Wijk bij Duurstede erg goed gaat. Bij van der Sijs maak je iets. Wijk bij Duurstede heeft gelukkig productiebedrijven waar dit soort werktrajecten nut hebben. Voor de deelnemer en voor de samenleving,” geeft wethouder Willem Joustra aan.

Vier deelnemers direct een baan

Meerdere deelnemers zijn zeer geïnteresseerd in een baan bij Van der Sijs. Vier deelnemers hebben zelfs direct een baan weten te bemachtigen. Voor de andere geïnteresseerden wordt een meeloopprogramma opgesteld.

“Iedereen die iets maakt waar een ander wat aan heeft, kan elke dag tevreden zijn over zichzelf.  In Wijk bij Duurstede zijn al goede bedrijven in de maakindustrie. Maar meer mag. Dat maakt ook dat onze economie minder kwetsbaar is. En dat maakt dat er plaats is voor mensen die productief willen worden”, geeft Joustra aan.

Samenwerking

De 24 kandidaten zijn zorgvuldig geselecteerd door de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD). Hierbij werd samengewerkt met het Team Wijk bij Duurstede, de Wijkse Werkplaats en uitzendbureau Euroforce. Mede dankzij de samenwerking met Euroforce, een uitzendbureau dat veel energie en tijd besteedt aan begeleiding van kandidaten, kunnen de samenwerkende partijen zo ook werkzoekenden zonder technische achtergrond kansen bieden om in de techniek- en automatiseringssector aan de slag te gaan.

Laagdrempelig en effectief

Steeds vaker organiseert de RSD in samenwerking met de Wijkse Werkplaats Meet & Greets tussen werkgevers en werkzoekenden. De ervaring leert dat deze informele manier van kennismaken als prettig wordt ervaren. Zowel door kandidaten als werkgevers. De samenwerkende partijen hopen dan ook dat meerdere Wijkse bedrijven en ondernemers dit voorbeeld volgen.

Belangstelling?

Heb je een uitkering en ben je ook op zoek naar een nieuwe uitdaging of baan in een vakgebied waar je (nog) geen ervaring in hebt? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij je vaste contactpersoon van de Regionale Sociale Dienst.

Ben je ondernemer en wil je ook een Meet & Greet organiseren? Neem dan contact op met Bibiana Drent van de Wijkse Werkplaats via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de Wijkse Werkplaats? www.wijksewerkplaats.nl

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha