Wijk bij Duurstede, 7 september 2018. In en om Wijk bij Duurstede werken momenteel zo’n 12 mensen met een uitkering in de fruitpluk. Zij doen hiermee werkervaring op, vergroten hun kans op werk en verdienen wat extra geld naast hun uitkering. Vier fruittelers uit Wijk bij Duurstede en omgeving stellen vacatures open om deze mensen werkervaring op te laten doen. “Het is goed om te zien dat mensen die een uitkering hebben weer plezier in werk krijgen. Je knapt op van lekker buiten bezig te zijn,” vertelt wethouder Sociale Zaken Willem Joustra. Fruitbedrijf Nell, Fruitbedrijf T. Vernooij B.V., J.C. Merkens Fruit en Heiligenberg Fruit zijn de bedrijven die meedoen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Joustra ziet de maatschappelijk betrokkenheid van de bedrijven en is daar blij mee. “Ze bieden mensen zonder werk de kans om aan de slag te gaan. Vanuit de Wijkse Werkplaats zijn de mensen al langere of kortere tijd begeleid om weer terug te keren in het arbeidsproces.” De mensen hebben een voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond en zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze hebben een vaste participatiecoach die hen ook bij hun werk begeleidt,” aldus de wethouder. “Dit is een van de manieren waarop de Regionale Sociale Dienst met het lokale netwerk samenwerkt. De fruitplukkers krijgen begeleiding dicht bij huis. Wij gaan hier dan ook zeker mee door,” geeft Joustra enthousiast aan.

De Wijkse Werkplaats en Randstad helpen samen de fruitplukkers aan werk

“Dat hebben we vorig jaar ook gedaan, en met goed resultaat,” zegt Bibiana Drent van de Wijkse Werkplaats. Vorig jaar hebben bijna alle mensen op die manier een baan gevonden. “De Wijkse Werkplaats werkt nauw samen met werkgevers om de mensen vanuit de fruitpluk direct aan een volgende baan te helpen. Ze worden op die manier begeleid van werk naar werk. Dat is de meest succesvolle manier om mensen duurzaam aan werk te helpen,” aldus Bibiana Drent.

Lokale samenwerking

Het fruitteelt project is een initiatief van de Wijkse Werkplaats; een samenwerkingsverband van de gemeente Wijk bij Duurstede, OndernemersKring Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug , het Werkgeverservicepunt, BIGA Groep, lokale ondernemers en betrokken (zorg)organisaties. Het doel van de samenwerking is werkzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede zoveel mogelijk te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Bedrijven en ondernemers die open staan voor samenwerking met de Wijkse Werkplaats, zijn altijd welkom. Meer weten over de bemiddeling vanuit de Wijkse Werkplaats? Wie wat meer wil weten over hulp bij het vinden van werk via de Wijkse Werkplaats, kan mailen met Bibiana Drent: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha