Wijk bij Duurstede, 5 september 2018. Ruim drie jaar geleden werd de Hordenhal buiten gebruik gesteld en dichtgetimmerd. Maandag 17 september begint de sloop van de hal welke 6 weken duurt. Naar verwachting zal de realisatie van het project “Hortus” tot in het 3e kwartaal van 2020 duren.

Beeld veranderd

Het beeld bij het inrijden van de wijk de Horden is de laatste jaren langzaam maar zeker veranderd. Na een boomveiligheidsinspectie werden in december 2013 meerdere populieren en een wilg die een risico vormden voor de veiligheid naast de Hordenweg gekapt. Het omleggen in 2017 van de Zeeuwse Steen diende om de benodigde nutsleidingen voor de nieuwbouw te verplaatsen.

Bouw en sloop

De afgelopen dagen werd op WC de Horden de tijdelijke onderkomens voor de pizzeria en kapper geplaatst. Het uitvoerende bouwbedrijf heeft opdracht gegeven om voor de sloop en bouw een bouwkundige opname van de direct omliggende woningen te maken. Deze opname geeft een “nul” situatie van de woning aan en kan worden gebruikt bij eventueel ontstane schades. “Het inspecterende bedrijf heeft reeds contact opgenomen met de bewoners van de betreffende woningen” is te lezen in de brief die naar omwonenden is gestuurd. Tijdens de heiwerkzaamheden zullen trillingmeters worden geplaatst. Deze meters waarschuwen de heier, wanneer de trillingen de voorgeschreven richtlijnen overschrijden. De heier kan hier de heistelling dan op afstellen, zodat eventuele schades worden voorkomen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha