Wijk bij Duurstede, 20 augustus 2018. De Torenhaan/Windvaan op de RK-kerk is in de laatste voorjaarsstorm gedeeltelijk los geraakt en scheef op de toren komen te staan. Vandaag werd de haan van de toren gehaald om te worden gerepareerd.

Gestremd

Om 08.00 uur positioneerden zich twee kranen op de Klooster Leuterstraat welke hiervoor was afgesloten. Na het positioneren en opbouwen van de kranen werd net na 09.30 uur de mannen die de haan moesten demonteren opgetakeld om een eerste inspectie te doen om te zien hoe de “Haan” aan de toren vastzat.

Demonteren

Na de inspectie werd op de grond nog even overlegd over hoe en wat en tegen 10.00 uur werd begonnen met de demontage. Rond 10.45 uur was de “Haan” los gemaakt van de toren en kon deze naar beneden worden gehesen.

Terugkeer

Op de vraag hoelang de toren zijn haan moet missen liet Robert Peek desgevraagd weten: “We hopen na de reparatie de Haan voor het einde van het jaar weer terug te kunnen plaatsen”. Meer foto's en een korte videoimpressie zijn te zien op onze FB-pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha