Wijk bij Duurstede, 2 juli 2018. De hitte trotserend kwamen zaterdagmiddag rond half vijf ongeveer 60 belangstellenden naar de officiële opening van Zonnedak Marienhoeve.

Energietransitie

Na een korte introductie door voorzitter Sarida van der Meer van de Ewec, werd het woord gegeven aan gedeputeerde van de provincie Utrecht. Pim v/d Berg sprak zijn dank uit voor de vele vrijwilligers die energieprojecten realiseren en hard nodig zijn om mensen enthousiast te maken voor – en te betrekken bij de energietransitie in de provincie Utrecht. Hij bedankte de drijvende krachten achter dit initiatief, de Ewec, Henk Muis, wethouder Hans Marchal, en alle vrijwilligers die hier veel tijd en energie in hebben gestoken. Pim: “Het gaat alleen lukken als de noodzaak doordringt in de haarvaten van de samenleving. Wees trots op het resultaat en vertel erover, want zo’n project als dit moeten we in de provincie nog honderd keer doen”.

Zonnepanelen

Wijksport bestuurder Eric van de Kant gaf in zijn speech aan dat er aan twee zijden wordt gewerkt om het sportpark zo gunstig mogelijk met energie te laten omgaan. De 480 panelen op de Judohal bekostigt door 50 deelnemers is een eerste stap, binnenkort wordt in de grote hal de TL verlichting vervangen door zuinige Led-verlichting. Een tweede zonnepanelen project staat in de startblokken.

In de afsluitende speech van Sarida, waarin zij de vlekkeloze installatie door Volt4U en Klaus v/d Velden aanhaalde, werd in de schaduw van de boompjes het glas geheven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha