Wijk bij Duurstede, 4 juni 2018. Stichting De Wijkse Dienst is een moderne Wijkse Taxidienst die gerund en uitgevoerd wordt door vrijwilligers en mensen die in een re-integratieproces zitten naar werk. Oplettende inwoners van onze gemeente hebben de afgelopen maanden al regelmatig de witte elektrische golfkar van De Wijkse Dienst zien rijden. ‘Ja we rijden alweer een tijdje rond en krijgen steeds meer ritjes’, zo begint Etske Muis, voorzitter van Stichting De Wijkse Dienst haar uitleg. En ze vervolgt: ‘En waar we tot nu toe alleen het elektrische golfkarretje gebruikten, hebben we sinds kort een elektrische auto kunnen aanschaffen. Hiervoor hebben enkele Wijkse bedrijven ons gesponsord. Omdat we steeds meer ritjes hebben zijn we echter ook op zoek naar wat extra chauffeurs.’

Zoektocht

Bij de zoektocht naar chauffeurs krijgt Muis ondersteuning van Stichting Binding. Ria Sprang van Binding legt uit: ‘We kijken samen hoe we de Wijkse Dienst kunnen door ontwikkelen en starten nu dus een zoektocht naar chauffeurs. De Wijkse Dienst rijdt op elke doordeweekse dag van 8.30 uur in de ochtend tot 17.30 uur in de middag. Stichting De Wijkse Dienst is een organisatie die draait zonder winstoogmerk.

Fase 2

Oorspronkelijk was het een initiatief van enkele bedrijven op het Industrieterrein. Initiatiefneemster en stichtingsvoorzitter Etkse Muis legt uit: ‘Wij wilden het Industrieterrein beter bereikbaar maken voor openbaar vervoer. Vandaar dat wij ons, in eerste instantie, hebben gericht op het bedrijventerrein. Echter, het bedrijf met een wekelijkse aanwas van 70 studenten ging verhuizen en toen hebben we fase 2 uitgerold. Dit hield in dat we niet alleen mensen naar het Industrieterrrein wilden vervoeren maar onze dienst wilden openstellen voor iedereen in de Gemeente. We zijn met Stichting Binding in gesprek gegaan en hebben de Wijkse Dienst uitgebreid met als doel dat wij iedereen in de Gemeente de mogelijkheid willen geven om zelfstandig zich te verplaatsen. Dit kan zijn naar de fysio, naar de winkel, naar de markt, naar je kind, met je kleinkinderen naar Mariënhoeve. Daarnaast hebben wij de samenwerking gezocht met 't Anker waarvoor we nu enkele kinderen iedere dag naar school brengen, met het E&E en de Boogh, waarvoor wij iedere dag mensen naar de dagopvang brengen, met vluchtelingenwerk om kinderen naar huis te brengen. Heel divers en nog volop in beweging.

Gewoon even bellen

Voor inwoners is de dienst zeer makkelijk te vinden. Sprang: ‘je belt met 06-23 08 30 43. De ritjes kosten op dit moment nog een euro. Mensen reizen dus voor een euro heen en eventueel voor een euro terug. Belangstellenden voor de functie van chauffeur kunnen contact opnemen met Ria Sprang. Dat kan door te bellen naar Stichting Binding telefoonnummer 0343-473075, of door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha