Wijk bij Duurstede, 2 mei 2018. Ook vanmiddag werd het energieloket bevrouwd om inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede informatie te verstekken over energiebesparing. Het informatieloket is de komende anderhalve maand op woensdagmiddag van 16.00-19.00 en op vrijdagmiddag van 14.00 tot +17.00 (behalve op feestdagen).

Klimaatneutraal

Voorlopig, nu in de formatie-onderhandelingen het streven van een klimaatneutrale gemeente in 2030 met de nodige tegenwind te maken heeft gekregen, kan alleen ingezet worden op een gestructureerde aanpak van energiebesparing in woningen en bedrijven. Diverse rapporten geven aan dat met flinke investeringen door de burgers een maximale besparing van 70% te behalen valt, mede door een zuiniger stook- en elektriciteitsverbruik. Overeenkomstig het rapport van Ecofys, te lezen op de website van de gemeente, wordt hiermee slechts 10% van de totaal benodigde reductie gehaald.

Prijzen

Naast de check die inwoners kunnen doen op jouwhuisslimmer.nl, werd er vanmiddag informatie gegeven aan belangstellenden over energieprijzen en groene leveranciers, welk soort warmtepomp het meest geschikt is voor bepaalde type woningen en de voor en nadelen aan spouwmuurisolatie. 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha