Wijk bij Duurstede, 27 april 2018. Sportaanbieders uit de gemeente Wijk bij Duurstede waren dinsdagavond 24 april bij het Sportcafé aanwezig op sportpark Mariënhoeve. De gemeente en Stichting Wijksport organiseerden dit sportcafé, waarbij het werven en behouden van leden en vrijwilligers centraal stond. Er was een interessant programma samengesteld met verschillende workshops en sprekers, waarbij de sportaanbieders werden geïnspireerd en geïnformeerd. Uiteraard was er ook voldoende tijd en ruimte om te netwerken.

Sjors Sportief en Creatief

Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport en Gijs van der Lee lichtten het project Sjors Sportief en Creatief toe. Dit sport- en cultuurkennismakingsprogramma voor basisschoolleerlingen start in september. Tijdens dit programma kunnen de kinderen op een leuke manier in aanraking komen met sport en cultuur bij de verschillende verenigingen uit de gemeente. “Dit is een prachtige kans voor de sportaanbieders om hun aanbod laagdrempelig en kosteloos onder de aandacht van alle basisschoolleerlingen en hun ouders te brengen”, geeft Tobias Wijnmaalen aan.

Inspiratiesessies

Agnes Elling van het Mulier Instituut ging tijdens de eerste inspiratiesessie in op de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op sportbeleid, sportdeelname en de sportorganisatie. Welke rol kan en wil een sportaanbieder spelen in dit speelveld? Hikmet Weeling (NOC*NSF) besprak het thema ledenwerving – en behoud met de aanwezigen. Sportverenigingen draaien op vrijwilligers. Hoe vind je vrijwilligers, hoe houd je ze ook vast en hoe erken je ze? “Als we gedrag willen beïnvloeden moeten we investeren in de relatie”, is de kernboodschap van Hikmet Weeling.

Vervolg

De gemeente gaat samen met Stichting Wijksport en andere partijen kijken welke behoefte er voor de toekomst ligt bij de sportaanbieders in het kader van de ondersteuning. Op welk gebied liggen de uitdagingen en ook de mogelijkheden voor samenwerking. In gezamenlijkheid naar een nog mooiere sporttoekomst in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha