Wijk bij Duurstede, 20 juli 2018. Het Energieloket is vrijdag 20 april door wethouder Jeroen Brouwer geopend. Dit ‘loket’ is de komende twee maanden elke woensdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur en elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op feestdagen) in het Huis van de Gemeente te vinden.

Tips energiebesparing

Huurders en woningeigenaren kunnen hier terecht voor informatie en tips over allerlei vormen van energiebesparing en energie opwekken. Wethouder Jeroen Brouwer opende het Energieloket: ”We kunnen veel energie besparen bij bestaande woningen. Het Energieloket is een laagdrempelige manier waar je als bewoner, koper en huurder, informatie kunt krijgen om zelf aan de slag te gaan. Ook als je een kleine portemonnee hebt, kun je door inzicht in je energieverbruik en je gedrag geld besparen.” Locatiemanager Bianca Schlief (Viveste) stelde een vraag die veel leeft onder huurders: “Op welke temperatuur zet ik de thermostaat ’s nachts?” De energiedeskundigen in het loket, Henk Muis (EWEC) en Sander Bos (Viveste), adviseerden: “Dat verschilt per woning. Als huurders deze vraag hebben, kijken we graag samen naar de woonsituatie en de beste oplossing”.

Dit Energieloket is ontstaan uit de Energietafel. Inwoners gaven aan behoefte te hebben aan onafhankelijk advies over energiebesparing in de vorm van een loket. Hier kunnen bewoners van huur- en koopwoningen naar toe met vragen en ideeën voor een comfortabel huis met een lage energierekening. Zij krijgen advies van de EigenWijkse Energie Coöperatie. (bron: gemeente Wijk bij Duurstede)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha