Cothen, 31 maart 2018. Op het melkveebedrijf met kaasmakerij van Maas en Gea Merkens-Hamoen werd traditiegetrouw de zaterdag voor Pasen “Kalfjesdag” gehouden.

Gezellig druk

Het was een gezellige drukte op de Ossenwaard. Stapvoets rijden was het devies voor de auto’s en fietsers die een plaatsje zochten om hun voertuig te parkeren. Zeker omdat bij de buren op de boerderij " De Bossewaard" een open dag was.

Rondje

Kinderen konden een rondritje maken op een pony volwassenen en kinderen konden een rondje maken over het bedrijf. Op verschillende plaatsen waren stands waar uitleg werd gegeven over de dieren en de voeding die ze krijgen. Veel kinderen klommen over de strobalen om de meestal jonge dieren, zoals kalfjes, konijnen, lammetjes, paarden en nog veel meer dieren van dichtbij te aanschouwen.

Boterbeestjes

In de kaasboerderij maakten kinderen boterlammetjes. Ouders en opa’s en oma’s kochten tegelijkertijd in de winkel verschillende soorten kaas en andere zuivelproducten. De boterbeestjes kunnen paaszondag worden opgemaakt bij het paasontbijt. Meer foto’s zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha