Wijk bij Duurstede, 27 februari 2018. Vier avonden en nachten hebben de vrijwilligers gesproeid om de ijsvloer dik genoeg te krijgen om vanmorgen de WijkseIJsbaan te kunnen openen. Om 09.00 uur stonden de eerste schaatsliefhebbers al te trappelen op sportpark Marienhoeve. Rond 10.00 uur werd het gezellig druk.

Zon spelbreker

Nadat vrijdagavond en nacht de vrijwilligers de ijsbaan hadden opgespoten lag er zaterdagmorgen een mooie ijsvloer. Echter de zon was zo krachtig dat aan het eind van de middag het ijs was verdwenen. Dit proces herhaalde zich zondag nog een keer. Maandag bleef het ijs wel liggen niet dik genoeg om op te schaatsen maar wel genoeg om als basis te dienen. Afgelopen nacht vroor het hard genoeg om een voldoende ijsvloer te krijgen om vandaag te kunnen schaatsen.

Vallen en opstaan

Om 09.00 uur vanmorgen ging de muziek aan en de kantine van KV Viking open. De eerste liefhebbers stonden al gereed om de verse ijsvloer te betreden. Rond 10.00 uur werd het gezellig druk en op verschillenden plaatsen rond de ijsbaan werden de schaatsen aangedaan. De jongsten werden hierbij geholpen en konden daarna aan de hand van hun begeleiders de eerste ‘slagen’ maken. Het was voor velen onwennig maar na wat vallen en opstaan reden jong en oud hun eerste rondjes op het Wijkse ijs onder een helder zonnetje. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief. De foto's van Tom Moerenhout zijn hier te zien.

Geopend?

Dagelijks wordt bekeken, i.v.m. de zon en het smelten van het ijs, tot hoelaat de ijsbaan open blijft.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha