Wijk bij Duurstede, 24 februari 2018. Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, een gedeelte van Woudenberg en een klein stukje van Veenendaal en Rhenen, die samen de regio 'Kromme Rijnstreek' vormen. Vandaag is het convenant met Glasvezel buitenaf en de gemeenten ondertekend. In dit convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel en de leges & degeneratiekosten en de garantie.

Na de zomer

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: "We zijn blij dat we nu ook echt in de Kromme Rijnstreek van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de inwoners van dit gebied is dit natuurlijk fantastisch nieuws. In 2016 heeft Gebiedscoöperatie O-gen al diverse informatiebijeenkomsten over dit onderwerp verzorgd, en nu nemen we vanuit Glasvezel buitenaf het stokje over. Als 50% van de huishoudens/bedrijven voor 22 mei een abonnement afsluit, dan kan na de zomer van 2018 gestart worden met de aanleg.

Ambassadeurs

In een eerder gehouden glasvezelcampagnes is geconstateerd dat de inzet van ambassadeurs in het gebied van cruciaal belang. Samen met gemeenten en Gebiedscoöperatie O-gen zullen we ook nu weer de bewoners in het gebied mobiliseren om zich als ambassadeur aan te melden bij Glasvezel buitenaf". Hans Marchal, wethouder gemeente Wijk bij Duurstede: "We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik reken erop dat we dat gaan halen".

Aanbod

Glasvezel buitenaf wil starten met de aanleg van glasvezel op het platteland in genoemde regio. Voorwaarde is echter dat 50% van de ruim 3300 huishoudens/bedrijven een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,00. Alle bewoners van het gebied 'Kromme Rijnstreek' worden door middel van een brief uitgenodigd voor de informatieavonden, die plaats zullen vinden in de week van 19 maart.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website. Over Glasvezel buitenaf Glasvezel buitenaf legt glasvezel aan in de buitengebieden en is inmiddels actief in zeven provincies. Met 24 succesvolle glasvezelcampagnes hebben al meer dan 75.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Daarmee is Glasvezel buitenaf op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha