Wijk bij Duurstede, 11 september 2021. Inwoners die vanavond de hond uitlieten langs de Hoge Hoffweg zagen net na 18.00 uur een kastanjeboom omvallen vanuit het kasteelpark op de Singel. De brandweer was er een kleine 2 uur druk mee om te boom in stukken te zagen en naast de weg op te stapelen.

Gekraak

De inwoners die hun hond uitlieten hoorden eerst gekraak en toen zij rond keken zagen zij op afstand de kastanjeboom langzaam breken en vanuit het kasteelpark op de Singel vallen. Gelukkig waren er geen weggebruikers en werden ook de auto’s op de parkeerplaats niet geraakt.

Zwaarder geschut

Na aankomst zette de brandweer de motorkettingzaag in de kastanjeboom om het in handzame stukken te zagen voor afvoer. De dienstdoende ambtenaar van de buitendienst haalde van de dichtbij gelegen gemeentewerf een kraan waarmee de zware stukken eenvoudig konden worden verplaatst. Na een kleine twee uur ‘sporten’ voor de brandweerlieden was de Singel weer begaanbaar. Meer foto's zijn te zien op onze Facebook-pagina en korte videoimpressie is daar ook te zien.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha