[UPDATE2] Wijk bij Duurstede, 21 december 2020. Via diverse kanalen kreeg de redactie vanmorgen filmpjes en vragen toegestuurd met/over brandjes die afgelopen weekend zouden zijn geweest op de Steenstraat.

Brandmelding

Op zondagavond was er om 21.55 uur een melding buitenbrand op de Steenstraat. De redactie had niemand beschikbaar om verslag te doen van deze melding.

Vragen aan gemeente en politie

Vanmorgen zijn vragen gesteld aan de gemeente en politie over de echtheid en gevolgen van deze filmpjes. Zodra de antwoorden er zijn wordt dit artikel geüpdatet.

Reactie politie

Vanmiddag kwam er een reactie van de politie. "Op internet rouleert een filmpje waarop te zien is dat brand wordt gesticht op straat. Toen agenten het filmpje zagen, zijn ze naar de Steenstraat gegaan, maar troffen daar niemand meer aan en was de brand gedoofd".

Getuigen

De politie wil graag getuigen spreken die meer kunnen vertellen over dit incident en mogelijk weten wie dit heeft of hebben gedaan. Neem contact op met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wil blijven, met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

112

Bij dergelijke situaties mag/moet altijd 112 gebeld worden! Via dit noodnummer worden politie en brandweer direct aangestuurd en is de kans groter dat erger wordt voorkomen en/of daders aangehouden worden.

Reactie gemeente

De gemeente laat in haar reactie weten (nog) niet te weten welke schade er precies is aangericht. Voor de overige vragen verwijst zij naar de politie.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha