Overlangbroek, 1 november 2020. Voor een melding 'dier te water' rukte de brandweer Cothen/Langbroek vanmiddag rond 13.35 uur uit naar de Langbroekerdijk B. In de Langbroekerwetering stond een paard dat door de eigenaar en omstanders niet uit het water te krijgen was.

Geen foto's!

In de landelijke pers is recent aandacht besteed aan het bemoeilijken van de verslaglegging van gebeurtenissen door omstanders. Ook lokaal laten omstanders/betrokkenen in toenemende mate weten dat het maken van foto's en verslaglegging vanaf of op de openbare weg niet wordt gewaardeerd. Vaak is er na enige uitleg begrip voor het hoe en waarom ditiswijk.nl verslag doet van een gebeurtenis. Ons beleid is dat betrokken partijen nooit herkenbaar in beeld komen. Vanmiddag vonden omstanders het niet genoeg om alleen verbaal hun ongenoegen te uiten maar verplaatste een jonge vrouw zich fysiek voor de lens om zo het fotograferen te bemoeilijken.

Op het droge

De opgeroepen brandweermannen parkeerden de tankautospuit bij een boerderij en liepen door het weiland naar het dier dat hulp behoefde. Nadat een riem achter de achterbenen van het dier was gedaan, mislukte de eerste poging om het paard te helpen de kant op te klimmen. De tweede poging met meerdere riemen en alle beschikbare mankracht was succesvol. Het paard werd met vereende krachten zijwaarts uit de wetering getrokken. Na even te zijn bijgekomen kwam het dier in de benen en werd liefdevol met droge badhanddoeken en een paardendeken toegedekt. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha