Wijk bij Duurstede, 17 september 2020. Twee passanten belden vanmiddag met 112 om een brandje te melden in een boomstronk in het Kasteelpark. Om 16.35 uur werd de brandweer gealarmeerd die met het bosbrandbestrijdingsvoertuig uitrukte.

Blussen

Eén passant probeerde het brandje nog te blussen door een emmer water te halen bij het Kasteel maar zag bij terugkomst dat er in en op de boomstronk vlammen waren ontstaan en zelf blussen geen optie meer was.

Verkennen

Nadat de bevelvoerder van de brandweer de situatie had bekeken werd de brandweerauto zo dicht als mogelijk bij het brandje gepositioneerd. Nadat de slang tussen de bomen was door getrokken werd begonnen met het blussen.

Zagen

Om dieper met water in de stronk te kunnen komen werd met een motorkettingzaag stukken stronk weggezaagd. De brandweerman werd tijdens het zagen verwelkomd door vele hoornaars die blijkbaar een nest in de stronk hadden. Na een klein uur kon de brandweer weer richting de kazerne. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief. Een korte videoimpressie staat op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha