“Woningbrand” aan de Markt

Wijk bij Duurstede, 8 mei 2020. Buren zagen vanmorgen rond 09.00 uur rook komen uit de eerste verdieping van een woning op een binnenplaats aan de Markt en belden met 112.

Oorzaak

Na binnentreden van de woning door de brandweer was de situatie snel onder controle en werden de tuimelramen op de eerste verdieping geopend om de woning te luchten. Wat de oorzaak van de rookontwikkeling in de woning op de 1e etage was is vooralsnog onbekend. Direct betrokkenen hebben wel een vermoeden over de oorzaak onderzoek moet dat vermoeden bevestigen.

Meerdere eenheden

Omdat het een brand in de binnenstad betrof, werd vrijwel direct opgeschaald en kwamen meerdere eenheden van de lokale brandweer naar de Markt. Ook een tankautospuit van Cothen/Langbroek en de ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug melden zich op de Markt. Een ambulance kwam naar het incident maar kon zonder passagier weer terug naar de standplaats. De met meerdere eenheden aanwezige politie zette een gedeelte van de Markt af om toeschouwers op afstand te houden. Enkele foto's van het incident zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha