Wijk bij Duurstede, 17 februari 2020. Op de kruising van de Zandweg en de Nieuweweg kwamen vanmorgen rond 08.47 uur een vrachtauto en personenauto met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de vrachtauto was buiten de schrik niet gewond.

Midden op de kruising

Midden op de kruising kwamen de voertuigen met elkaar in botsing. De vrachtwagen nam de personenwagen mee naar de kant van de weg waarna beide voertuigen tot stilstand kwamen. Buurtbewoners en overige weggebruikers schoten direct te hulp en zorgden voor de bestuurder van de personenauto. Vlak voor aankomst van de ambulance arriveerde de politie die met de politieauto de plaats van het ongeval afzette. Een agente nam plaats achter de bestuurder om zijn hoofd te fixeren totdat ambulancepersoneel de zorg overnam. Na onderzoek door ambulancepersoneel kon de bestuurder uitstappen en plaatsnemen op de brancard. Nadat een nekkraag was omgedaan werd de bestuurder voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakte foto’s van het ongeval en nam personalia op van getuigen en betrokkenen.

Hulpvaardig

Een omwonende zorgde dat de fiets van een gebelde bekende van de bestuurder op een veilige plek werd gestald zodat deze persoon met de bestuurder mee kon in de ambulance. De hond die tijdens de aanrijding in de personenauto aanwezig was werd nog even uitgelaten en zo ebde de hectiek van het eerste moment weg en werd alles wat nodig was rustig afgehandeld. De schade aan de personenauto was zo groot dat deze door een berger moest worden afgevoerd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha