Wijk bij Duurstede, 23 januari 2020. Hulpdiensten werden vanmiddag iets voor half twee naar een aanrijding tussen twee auto’s op de T-splitsing Hordenweg en Hofstede gedirigeerd. De politie arriveerde als eerste, nam de zorg van omstanders over, en in mobiliseerde de nek van het slachtoffer die nog in de auto zat.

Boom op de middenberm geraakt

Door de impact van de aanrijding schoot één auto de middenberm op raakte een boom en kwam tot stilstand op de andere weghelft. Omstanders en getuigen ontfermden zich over de geschrokken bestuurders. De bestuurder die met de auto de boom had geraakt bleef achter het stuur zitten totdat ambulancepersoneel arriveerde. Nadat een nekkraag was aangebracht kon deze bestuurder met behulp van de ambulancepersoneel plaats nemen op de brancard en naar het ziekenhuis worden vervoerd voor verder onderzoek. Politieagenten namen foto’s verklaringen en personalia op van betrokkenen en getuigen.

Even geduld is teveel gevraagd

Betrokkenen hadden door een gevarendriehoek te plaatsen kenbaar gemaakt dat de Hordenweg door het ongeval was afgesloten. Aan beiden zijden van het ongeval stopten auto’s waarvan velen naar enkele ogenblikken rechtsomkeert maakten. Aan de zijde van het Anker stopten de lijnbussen in afwachting van de afhandeling van het ongeval. Diverse automobilisten duurde dit te lang en zij reden om de lijnbussen heen om te zien of er toch een gaatje was om te passeren. Velen zagen toch in dat het verstandig was om te keren. Eén automobilist vond het nodig om met twee wielen over de middenberm te rijden en zo zijn weg te vervolgen langs het ongeval. Enkelen kozen ervoor om over het fietspad richting het Anker langs het ongeval te rijden.

Eén rijbaan

De politie zette de rijbaan waarop de hulpverleners bezig waren met het slachtoffer af met pionnen. Nadat de andere betrokken auto was verplaatst kon het verkeer over de Hordenweg zijn weg vervolgen door over één rijbaan te rijden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha