[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 26 juli 2017. Een verdachte situatie op de Steenstraat en een tip bracht de politie vanmorgen naar de achterkant van parkeerplaats Lidl aan de Hoogstraat waar een busje zonder inzittenden stond.

Fietsen en kentekenplaten

Op de bus zaten valse nederlandse kentekenplaten. In de bus werden meerdere kentekenplaten en enkele fietsen aangetroffen. De fietsen zijn met een politiebus en het busje door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt of de fietsendiefstallen van de afgelopen dagen zijn te koppelen aan de in de bus aangetroffen fietsen. Op de Facebook pagina van de politie staan foto's van de twee aangetroffen fietsen. De eigenaars van deze fietsen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Beide fietsen bleken 25 juli in de Gansfortstraat gestolen te zijn.

Informatie

De redactie heeft meer informatie opgevraagd bij politievoorlichting in Utrecht. De reactie van politievoorlichting luidt:

'We waren daar i.v.m. melding verdachte situatie, er zouden personen aandacht hebben voor geparkeerde fietsen. Een goede melding want toen we daar waren zagen we een auto met valse kentekenplaten. In de auto lagen 2 fietsen die gestolen bleken te zijn. We hebben helaas geen verdachten aangehouden, wel zijn de 2 fietsen terug naar de eigenaar. Super dat de melder ons gebeld heeft, dit zijn typisch voorbeelden van situaties waarin iemand een 'onderbuikgevoel' heeft dat iets niet klopt.'

Meer foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha