Wijk bij Duurstede, 15 augustus 2018. In de hoek Kanaaldijk-Noord en de Hoeksedijk werd tegen het einde van de middag zwarte rook waargenomen er werd er met 112 gebeld.

Boomgaard

De brandweer werd om 15.59 uur gealarmeerd en moest even zoeken waar de brand precies woedde. Vanaf de Kanaaldijk-Noord werd een perenboomgaard ingereden om bij de brand te komen. Door de nauwe doorgangen tussen de fruitbomen duurde het even voordat de tankautospuit ter plaatse was. De brand betrof een hoop hout en natuurlijke producten.

Uit elkaar

Na de eerste blus werd het materiaal met een hooivork los gewerkt om definitief te kunnen worden gedoofd. Een tweede tankautospuit (uit Doorn) werd opgeroepen omdat op/rond de plaats van de brand geen water beschikbaar was.

Stookverbod

De oorzaak van de buitenbrand is niet duidelijk. “Het stookverbod is inderdaad niet opgeheven” laat de VRU-persvoorlichter desgevraagd weten. “We zitten nog steeds in Fase II de stookverboden gelden op kampvuren, maar ook verbrandingsvuren van natuurlijke producten." vult hij aan. Meer foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha