Wijk bij Duurstede, 14 mei 2020. Mocht het u ontgaan zijn: onze gemeenteraad is deze week (niet geheel unaniem) akkoord gegaan met het Diftar plan. Dat betekent dat u volgend jaar apart betaalt voor iedere aan de straat gezette grijze kliko. En daarna betaalt u voor iedere vuilniszak. Die brengt u dan bij één van de 60 á 70 nieuwe ondergrondse containers die de grijze kliko gaan vervangen. U mag vanaf dan dus zelf uw restafval gaan wegbrengen.

Kosten?

800.000 euro voor de aanschaf en plaatsing van de ondergrondse containers en 120.000 euro voor de invoering van het gehele plan. En dat is slechts een begroting en die lopen meestal gruwelijk uit de hand bij de overheid. Dus laten we het maar voorzichtig aftikken op een miljoen. Dan klopt mijn titel ook weer.

En dat zijn dan alleen nog maar de kosten om het gehele circus op te tuigen. Jaarlijks komt daar dan nog een kleine 200.000 euro bij. Voornamelijk om te zorgen dat er gecontroleerd, getoezicht, gehandhaaft, betaald en gehoorzaamd wordt:

  • registratiekosten (20.000 euro)
  • belastinginning (40.000 euro)
  • uitbreiding controle/voorlichting (50.000 euro)
  • uitbreiding toezicht gemeentewerf (50.000 euro)
  • inzet handhaving (een bedrag wordt niet genoemd)

Een dergelijk regime is ook wel nodig. Zo verdubbelde in Enschede het aantal meldingen van illegale stort en bleek dat de kosten van het opruimen van afvaldump binnen een jaar stegen van 280.000 naar 420.000 euro.

In de gemeente Oostzaan zijn ze er zelfs allang weer mee gestopt. Reden: de hoge afvalbeheerskosten, een hoog aandeel huishoudens dat geen afval aanbiedt en de hoeveelheid zwerfafval binnen, maar ook buiten, de gemeentegrenzen.

En wie gaat al die kosten betalen, denkt U? "De totale afvalbeheerskosten zullen uit de tarieven moeten worden gedekt." (uit Raadsmemo van 24 april 2020)

Wat deze hele toestand u als inwoner dan gaat kosten is, verbazingwekkend genoeg, nog geheel onduidelijk. Maar dat het in totaal meer wordt dan de 252 euro die u nu al betaalt, is wel helder. Ook als u uw afval al netjes scheidt.

Het belangrijkste punt van mijn brief: Het grootste deel van onze gemeenteraad is met dit plan akkoord gegaan, zonder énig inzicht in de uiteindelijke kosten voor u. En wétende, dankzij een recent onderzoek onder inwoners, dat 80% van de deelnemers het afval het liefst aan huis opgehaald ziet. En wétende dat de 'meesten' (een percentage wordt niet genoemd, dus waarschijnlijk was het pijnlijk hoog) dit plan op voorhand al geen goed idee vonden.

Uw stembiljet voor lokale volksvertegenwoordiging kan met zo'n gang van zaken dus prima bij het oud papier. En komt dat even goed uit: de grijze kliko's worden omgebouwd tot blauwe papier-kliko's! U moet geprijsprikkelt worden om úw afval te minderen, maar uw gemeente flikkert doodleuk 9.967 volledig intacte kliko-deksels bij het restafval, omdat ze niet de juiste kleur hebben.

Tot later!
Bianca

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha