Wijk bij Duurstede, 2 september 2018. Beste inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek, in Houten zijn vergaande plannen om een windpark te realiseren bij de Goyerbrug. Hierover heb je - als omwonende - voor de zomervakantie misschien al een brief ontvangen van de initiatiefnemer, Ruben Berendts, oprichter van Windpark Goyerbrug bv (www.windparkgoyerbrug.nl) en het nodige in de media gelezen. De laatste plannen spreken van 4 windmolens van zelfs 250 meter hoog en veel te dicht langs het Amsterdam-Rijnkanaal! Dit heeft grote gevolgen voor de omwonenden van het windpark, zoals geluidsoverlast, slagschaduw, gezondheidsproblemen en risico’s voor de scheepvaart en omgeving.

Het grootste deel van de omwonenden woont in Wijk bij Duurstede en Cothen, reden om een eigen actiegroep ‘Wijk-GEEN Windpark Goyerbrug’ op te richten. We werken samen met Stichting Leefbaar Buitengebied Houten, die actief is in ‘t Goy/Houten. Op www.geenwindparkgoyerbrug.nl vind je onder meer informatie over het windpark en over de actiegroepen.

NB Gelukkig heeft het gemeentebestuur van Wijk bij Duurstede op 24 juli per brief aan het gemeentebestuur van Houten (met een kopie aan de provincie) ‘ernstig bezwaar gemaakt tegen het bedoelde windpark op de locatie Goyerbrug’… En met klem gevraagd om windturbines op een zodanige wijze te plaatsen, dat de inwoners van Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek daar geen overlast en schade van ondervinden’.

De gemeente Houten stelt als uitdrukkelijke voorwaarde ‘aantoonbaar voldoende draagvlak van direct omwonenden’ en heeft de initiatiefnemer gevraagd om zelf het draagvlak onder omwonenden te onderzoeken. Wij zetten vraagtekens bij de onafhankelijkheid van dat onderzoek en zullen daarom een eigen draagvlakonderzoek doen onder omwonenden binnen een straal van 1,5 km, samen met Stichting Leefbaar Buitengebied Houten. Daarover binnenkort meer!

Maak jij je ook zorgen over de controversiële windmolenplannen en steun je onze actiegroepen? Laat ons dat dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zet je woonadres in je mailtje). Ook als je actief mee wil doen met onze actiegroep, horen we dat graag. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Met vriendelijke groet,
actiegroep Wijk-GEEN Windpark Goyerbrug

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha