Wijk bij Duurstede, 15 oktober 2020. Van 30 september tot en met 9 oktober werd de Kinderboekenweek gevierd op Het Anker. Dit jaar was het thema 'En toen...'. Bij de opening was het schoolplein feestelijk versierd. In elke klas kwam er een dame uit de geschiedenis een boek brengen als cadeau. Aan de hand van deze prachtige kinderboeken ging de geschiedenis leven voor de kinderen. De ene juf vertelde prachtige verhalen over Egypte, terwijl de ander een geweldig prentenboek voorlas over stoere ridders en kastelen! De kinderen kwamen zo van alles te weten over de Oudheid.

Voorlezen

De kinderen van de Reigers (groep 6) hadden in duo's een boek gekozen om voor te lezen. Ook hadden ze drie vragen bedacht voor de peuters. De peuters waren erg enthousiast, want toen het boek uit was, wilden ze nog meer horen. Er werden terplekke boekjes uit de kast gehaald om samen verder te lezen.

De peuters

De peutergroep en het Kinderdagverblijf van KMN Kind & Co zitten gevestigd in Brede School Het Anker. Daarnaast werken we aan een doorgaande leerlijn van peuter naar kleuter en is er een nauwe samenwerking tussen de groepen. De Kinderboekenweek op Het Anker werd spectaculair afgesloten met een filmpje die elke unit had gemaakt op het kinderboekenlied 'En toen'.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha