Wijk bij Duurstede, 15 augustus 2017. Het shantyfestival viert zaterdag 30 september zijn 3e lustrum. Dat is niet eens zo heel lang een jaarlijkse traditie en toch is het inmiddels veruit het grootste festival van Midden Nederland.

Duizenden bezoekers 

Vele duizenden bezoekers komen ieder jaar weer graag naar Wijk bij Duurstede, een aantal dat wordt versterkt door de “Lekko dagen” die in hetzelfde weekend worden georganiseerd. Antieke schepen en oude zeemansliederen bezorgen de bezoekers een weekend vol muziek en vermaak en dat zal ook in 2017 weer het geval zijn.

Wijk bij Duurstede weer op z’n kop

Het organisatie comité is volop bezig met de voorbereidingen. Er zijn maar liefst 8 podia verspreid over de stad. De stadshaven ligt vol met historische schepen, en ’s-avonds vindt de lichtjes vaart plaats op de Rijn , die vanaf de dijk prachtig gevolgd kan worden.

“de Gouden Zuidwester”

Inmiddels hebben ruim 200 koren in de loop der jaren gestreden om “de Gouden Zuidwester” , een prijs die ‘n grote naam gemaakt heeft in de shanty wereld. Dit jaar komen alléén de winnaars van de afgelopen 15 jaar, dus wordt het een festijn van ongekend hoog muzikaal niveau. Allen hebben die wisselbeker al een jaar in hun prijzenkast gehad ze kennen dus de waarde van de trofee. Er is overigens slechts één koor dat de Zuidwester driemaal gewonnen heeft, De Boekaniers uit Harderwijk zijn de trotse bezitters van een exemplaar wat niet meer ingeleverd hoeft te worden. Het zal een ongekend felle strijd worden in de historie van het festival. Dit 3e lustrumjaar niet alleen om “de Gouden Zuidwester”’ maar ook nog om de speciale Lustrumprijs, die het winnende koor wel mag behouden. Veel koren hebben al aangegeven met bussen te komen ook om hun vele meereizende fans de gelegenheid te geven niets van deze dag te hoeven missen. Ze komen ook echt uit het hele land: Leiden, Oudewater, Gouda, Harderwijk, IJmuiden, Enkhuizen, Veere, Montfoort, De Lier, Dronten, Woerden, Ugchelen, Bussum en Zaltbommel.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha