Wijk bij Duurstede, 23 november 2019. Na wat kleine onduidelijkheden bij de Pieten over waar moest worden afgemeerd arriveerde vanmorgen rond 10.30 uur Sinterklaas. Drie schepen meerden af in de stadshaven waarna het ontladen kon beginnen. Op de kade stond waarnemend burgemeester Albertine van Vliet de Sint op te wachten om hem en zijn gevolg welkom te heten.

Wandeling

Traditioneel wandelde Sinterklaas met zijn gevolgnaar de Markt. De stoet kwam wat langzaam op gang waarna er toch even de pas ingezet moest worden om op tijd op de Markt voor de toespraak te zijn.

Ringen voor de Sint

Sinterklaas had laten weten z'n ring kwijt te zijn en had een oproep gedaan aan de kinderen om een nieuwe ring voor hem te maken. Ophaalpieten verzamelden onderweg de knutsels van de kinderen. De makers van de 10 allermooiste, leukste, gezelligste, grappigste ringen voor de Sint, mogen op zaterdagochtend 30 november met de Sint en zijn Pieten ontbijten. Meer foto's van de intochten in Langbroek, Wijk en Cothen zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha