Wijk bij Duurstede, 19 februari 2021. Launch Your Future is een MDT (Maatschappelijke Diensttijd) traject voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar uit Wijk bij Duurstede en omgeving, die een extra zetje kunnen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan jongeren die momenteel geen werk hebben of zijn uitgevallen met school. Of jongeren die wel school hebben afgerond, maar nog zoekende zijn wat hun vervolgstap gaat zijn. Of bijvoorbeeld jongeren die zich verder willen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden willen opdoen. Tijdens het traject maken jongeren kennis met verschillende facetten van kunst en cultuur, doen ze allemaal nieuwe vaardigheden en ervaringen op en ontmoeten ze andere jongeren met wie ze samen een eindpresentatie gaan maken. Uiteraard is er tijdens het traject begeleiding en coaching en wordt er uitgebreid stilgestaan bij talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject bestaat uit een groepstraject (maximaal 10 jongeren per groep) en een individueel traject, met een doorlooptijd van 3 maanden. In het groepstraject volgen jongeren inspirerende trainingen, workshops op het gebied van kunst en cultuur en gaan jongeren zelf bedenken wat ze willen leren en doen en worden hierin begeleid door professionals. Samen wordt er toegewerkt naar een eindpresentatie. Tijdens het groepstraject wordt er uitgebreid stilgestaan bij talentontwikkeling en het opdoen van nieuwe vaardigheden en ervaringen. Tijdens het individuele traject gaan jongeren vrijwilligerswerk doen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Samen met de jongere wordt gekeken wat goed past, waar de jongere blij van wordt en waar talenten liggen. Zowel in het individuele als groepstraject is er begeleiding en coaching.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Of ken je jongeren waarbij dit traject zou passen? Stuur mij of Ytsje Weerman een bericht. We vertellen je graag meer over het project!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha