Wijk bij Duurstede, 18 augustus 2019. Met als uitgangspunt het thema ‘Plekken van plezier’ wil het Open Monumentendag Comité van Wijk bij Duurstede iedere bezoeker op zaterdag 14 september 2019 kennis laten maken met de Wijkse ‘Plekken van plezier’. Dat doen wij aan de hand van een speciaal uitgestippelde wandelroute die begint bij de VVV, begane grond Stadhuis op de Markt. Hier kunt u een plattegrond voor deze wandeling halen. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur maar u kunt desgewenst onderweg van de route afwijken.

Wijkse herbergen

De wandeling voert langs de locaties van bestaande en verdwenen Wijkse herbergen, kroegen en cafés. Wij laten u door deze Kroegentocht kennis maken met wat Wijk bij Duurstede te bieden had en heeft aan plekken waar de bevolking elkaar trof, sprak, plezier had maar ook met elkaar ruzie maakte en op de vuist ging. In het Kokkestraatje waren bijvoorbeeld naast een veemarkt ook een kroeg en herberg waar direct het verdiende geld aan drank en spijs kon worden besteed.

Wandelkaart

Op speciale wijze laten we u de historische binnenstad zien. De wandelkaart geeft de route en de locaties aan. Bij iedere locatie is een poster geplaatst met historische foto’s en verklarende tekst. Uw tocht eindigt bij de Maleborduurstraat, een straat waar van oudsher kroegen en herbergen gevestigd waren. Hier kunt u uitrusten onder het genot van een hapje en drankje. Geniet van dit bijzondere aspect van Wijk bij Duurstede.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha