Wijk bij Duurstede, 12 september 2018. Dit jaar zijn de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober. Een lang weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land kennis kan maken met de interessante en boeiende wereld van de Nederlandse archeologie. Stichting Wijkse Projecten opent tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag en zaterdag ook haar deuren. Hier zijn de vorderingen te zien van de bouw van een echt Vikingschip.

SWP

De Stichting Wijkse Projekten (SWP) heeft het initiatief genomen een replica van het Vikingschip type Skuldelev 3 te bouwen. Het bouwteam bouwde in 2012/2013 een replica van De Krommerijnder. In juni 2018 is gestart met de bouw van het Vikingschip Dorestad. Morgen van 9.00 tot 12.00 uur zijn de projectleiders Coos van den Hoek en Theo Rinkema, samen met leden van het bouwteam,belangstellenden op de bouwplaats in de voormalige sporthal De Vikinghal aan de Karolingersweg 234. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vikingschip

Uitgebreide informatie over de samenhangende geschiedenis van Dorestad en de Vikingen en over de bouw van het Vikingschip vindt u op de website.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha