Wijk bij Duurstede, 7 augustus 2018. Zoals huizen met een rieten kap beschermd zijn tegen regenwater, zo werden ongebakken stenen ook beschermd tegen vocht. Zo gebeurde dat een eeuw geleden en dat werk werd veelal door vrouwen en kinderen gedaan. Er zijn veel verhalen te vertellen over de productie van baksteen. U kunt ze horen tijdens een van de rondleidingen op de voormalige steenfabriek Bosscherwaarden.

Aan de hand van een korte film wordt u alles verteld over het proces van het bakken van klinkers en baksteen. De film is kort voor het sluiten van deze fabriek opgenomen en geeft een goed beeld over het harde werken in zo'n fabriek. De eerstvolgende rondleiding is zaterdag 11 augustus van 14.00 uur tot 15.30.

Opgeven voor de rondleiding kan via de site www.utrechtslandschap.nl of via de VVV van Wijk bij Duurstede (tel: 0343575995). Kosten bedragen 4,50 voor volwassenen terwijl kinderen en beschermers van het Utrechts Landschap voor 2,50 mogen genieten van deze excursie. Het adres van de steenfabriek is: Lekdijk West nr 28. Verstandig om de routebeschrijving uit te printen; navigatie kent het adres niet altijd.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha