Finale expositie in beeldentuin de Pruimengaard

Wijk bij Duurstede, 23 juli 2017. Jaar in jaar uit heeft ‘het Pruimengaard-team’ de meest prachtige exposities samengesteld in de feeërieke boomgaard aan de Middelweg Oost 9a. “We hebben de laatste 21 jaar met veel plezier en passie jaarlijks in de zomermaanden een expositie van hedendaagse kunst georganiseerd in onze pruimenboomgaard”, aldus Antie Sevenster. “Helaas: aan alles komt een eind! De zomerexpositie van 2017 zal onze laatste zijn.” Vanaf 23 juli tot en met 20 augustus is beeldentuin de Pruimengaard op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Wisselende collectie

De Pruimengaard toont ieder jaar werk van andere kunstenaars, zodat er steeds weer een geheel nieuwe collectie beelden te zien is. Het aanbod is zeer gevarieerd: naast stoere bronzen, stalen en stenen beelden is er keramisch werk en kleurige glaskunst te bewonderen. Ook in stijlen en formaten biedt De Pruimengaard veel afwisseling, er is voor elk wat wils: van monumentale sculpturen tot kleine objecten in vitrines.

Tussen fruitbomen en vijvers

De beelden staan opgesteld tussen de pruimenbomen, naast de prachtige vijvers, in de bessentuin en in de bloeiende borders. Doordat er tussen de bomen als het ware pleintjes zijn gevormd, heeft iedere kunstenaar zijn eigen plek, zodat de aard van het werk goed tot zijn recht komt en de toeschouwer steeds weer wordt verrast door de intimiteit en eigen sfeer die wordt uitgestraald.